Welcome to my woolly world

zaterdag 14 januari 2012

Van Katoen tasjes

De voorbije dinsdagavond leek het Leuvens Stiksel wel een fabriekje. Met een 30-tal leden wierpen we ons in de strijd om zoveel mogelijk katoenen tasjes te maken op één avond. Daarvoor werden we ingedeeld in teams, in mijn geval het overlockteam, waar ik met veel plezier zetelde. Vermoeiend was het, maar het gaf veel voldoening en uiteindelijk rolden maar liefst 40 tasjes van onder onze handen.
Een beeldverslag zal eerstdaags op het Stikselblog verschijnen.
Je kan de stand van de tasjes volgen op Eloleo 's blog.
Hieronder de tasjes die ik alvast thuis maakte.

dinsdag 10 januari 2012

Dierenasiel Sint-Truiden

De laatste maanden van 't voorbije jaar zat regelmatig bloggen er niet in en wel omdat er heel wat sjaals  & mutsen werden gehaakt en gebreid voor liefhebbers. Een deel van de opbrengst ging en gaat nog steeds naar het goede doel, nl. het dierenasiel van Sint-Truiden.


En nu hop de hobbyzolder op zodat we één dezer dagen een berichtje kunnen wijden aan de Van Katoen-tassen.

zaterdag 7 januari 2012

Wie doet er mee?

Dinsdag 10 januari zullen we met het Leuvens Stiksel zoveel mogelijk tassen maken voor Van Katoen, het recent opgerichte project waarvan de opbrengst integraal naar Annick for Kenya gaat.
Ondertussen worden her en der al heel wat tassen gemaakt want het doel is 750 stuks.
Wie graag helpt door één of meerdere tassen thuis te maken, kan via deze link het patroontje en de handleiding vinden die Eloleo maakte. Zij postte gisteren een blogbericht over de eerste tassen.
Morgen wordt er hier ook begonnen. Na al het haken van de voorbije weken is leuke stofjes uitzoeken en naaien een welkome afwisseling.


donderdag 5 januari 2012

Cadeautje voor Tessa

Gisteren kwam Tessa op bezoek, tesamen met mama, papa & mijn petekind. Als laat sinterklaascadeautje mocht ze deze zwemzak uitpakken. Als toemaatje een zakje-met-rits om kam/borstel of haarelastiekje in op te bergen en een stempel met haar naam.
Vogeltjesapplicatie en stof (een douchegordijn) kwamen van de Hema. Zowel buitenkant als voering maakte ik uit die stof, met daartussen een stuk isolatie zoals hier voor de stevigheid. De naad waar bodem en rand samenkwamen werd afgewerkt met een reep verduisteringsgordijn, zoals in de tutorial van het fototasje.

Plons!